П’ятниця, 9 Травня, 2025

ОСОБЛИВА ДИТИНА – ОСОБЛИВЕ НАТХНЕННЯ: НЕВЕЛИЧКА ІСТОРІЯ ПРО ВІРУ, ТЕПЛО І ПРОФЕСІЮ

Традиційно щороку перед великими святами Рівненський центр...

Держава урізала надвисокі пенсії

З початку 2025 року уряд запровадив обмеження...

СТАБІЛЬНА РОБОТА І ГІДНА ОПЛАТА: ЧОМУ ВАРТО ОБРАТИ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНУ ОСВІТУ

В Україні зростає попит на професійно-технічні спеціальності,...

КОЛИ ХОБІ СТАЄ СПРАВОЮ ЖИТТЯ

НовиниКОЛИ ХОБІ СТАЄ СПРАВОЮ ЖИТТЯ

✅Увага! Рівненський центр ПТО ДСЗ запрошує бажаючих на навчання за професією «Кондитер 3-го розряду».

✅Стартуємо 25 лютого, тож часу на «розкачку» майже не лишилося!

✅Термін навчання – 6,3 міс

Сьогодні особливий день для десятьох слухачок Рівненського центру ПТО ДСЗ за

професією «Кондитер 3-го розряду» – вони завершили курс навчання і отримали Свідоцтва державного зразка про присвоєння їм робітничої кваліфікації.

Різні слухачки, десять різних характерів і одна спільна мета – здобути знання у галузі кулінарії. Їх професійний рівень сьогодні перевіряла кваліфікаційна комісія у складі заступника директора Центру з навчально-виробничої роботи Руслани Бодренко, педагогів Навчально-виробничого комплексу Центру та знаного у Рівному кулінара Юлії Хажанець.

Ніколи не пізно здобути професію, яка тобі до душі, нині переконалася слухачка

Наталія Котяш. Свого часу вона здобула вищу педагогічну освіту і працювала у школі, згодом була приватним підприємцем. Ця творча людинане тількипостійно опановує нові знання й навики та має дуже широкий діапазон захоплень, вона також вміє вдало все це поєднувати. Наприклад, навчилася створювати гарні декоративні вироби із лози, малює  узори по дереву, створює декоративні таці із лози. Перший разнавички лозоплетіння застосувала, сплітаючи форми для випічки різноманітних сортів хліба на заквасці.

  • Три роки тому знайома попросила зробити форми з лози для вистоювання хліба і

пригостила хлібом на заквасці, – згадує Наталія Котяш. – Мені дуже сподобався смак і захотілося самій пекти такий хліб. Так розпочалася моя історія як пекаря. І хоч я самостійно вчилася, однак розуміла, що справжніх професійних знань мені бракує. Тому, коли запропонували здобути професію кондитера на базі Рівненського центру ПТО ДСЗ, не вагалася.

У плани на майбутнє Наталії Котяш входитьстворити крафтову міні-пекарню і випікати різні сорти хліба на заквасці. Наприклад, улюблений багатьма «Бородинський», новітні сорти хліба – з прованськими травами, шоколадний, гречані багети тощо.

  • Знаючи свою неспокійну натуру, розумію, що з часом у моїй пекарні такожбудуть

продаватися і кондитерські вироби, – говорить Наталія. – У такому випадку, треба буде подбати про масштабування справи і запросити на роботу найманого працівника. Але це, поки що, проект на майбутнє.

  • Знаючи моє захоплення випічкою, кума підказала, що у Рівненському центрі ПТО

ДСЗ ось-ось розпочнуться курси кондитерів, де можна здобути професійну освіту, – до розмови вступає ще одна слухачка Центру Віта Богдатко. –Бажання опанувати цю професію виниклоне спонтанно – до цього я йшла кілька років, вивчала різноманітні майстер-класи, яких такбагато в Інтернеті. Проте, нині розумію, що ті курси давали поверхові навички, а справжні професійні знання я отримала лише зараз. Курс був надзвичайно насиченим і цікавим – від основ приготування тіста до створення складних багатошарових тортів, еклерів, печива та інших десертів, я опанувала техніки глазурування, декорування та карамелізації. Особливу увагу наші педагогиСвітлана Рибачок, Юлія Ганзюкприділяли дотриманню технологій і стандартів якості.

Місяці навчання у Рівненському центрі ПТО ДСЗ для слухачок за професією

«Кондитер 3-го розряду» пролетіли дуже швидко. За їх словами атмосфера в групі була дружньою, а викладачі – справжні професіонали, які завжди підтримували та ділилися своїм досвідом. Нині випускниці готові працювати за обраним фахом і радувати людей смачними та якісними виробами.

  • Шановні наші слухачі, ви здобули омріяну професію, отримали Свідоцтва про

підтвердження вашої професійної кваліфікації, що автоматично відкриєперед вами нові можливості на ринку праці, – звернулася до слухачок заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко. – Ми щиро віримо, що вам усе в майбутньому вдасться і з часом ви повернетеся до нашого Центру вже у якості успішних роботодавців, допомагаючи новим талантам знайти свій шлях у цій солодкій професії!

Перегляньте наш інший вміст

Перегляньте інші теги:

Найпопулярніші статті