П’ятниця, 9 Травня, 2025

ОСОБЛИВА ДИТИНА – ОСОБЛИВЕ НАТХНЕННЯ: НЕВЕЛИЧКА ІСТОРІЯ ПРО ВІРУ, ТЕПЛО І ПРОФЕСІЮ

Традиційно щороку перед великими святами Рівненський центр...

Держава урізала надвисокі пенсії

З початку 2025 року уряд запровадив обмеження...

СТАБІЛЬНА РОБОТА І ГІДНА ОПЛАТА: ЧОМУ ВАРТО ОБРАТИ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНУ ОСВІТУ

В Україні зростає попит на професійно-технічні спеціальності,...

ЗДОБУТИ ОМРІЯНУ ПРОФЕСІЮ РЕАЛЬНО

НовиниЗДОБУТИ ОМРІЯНУ ПРОФЕСІЮ РЕАЛЬНО

На базі Рівненського навчально-виробничого комплексу нині успішно завершили навчання три слухачки за професією «Кухар3-го розряду». Навчання проходило відповідно до індивідуального навчального плану на підставі ваучера. Протягом 3,8 місяця слухачки опановували професійні навички, необхідні для роботи у сфері громадського харчування.

  • Вони здобули знання з технології приготування страв, опанували особливості

зберігання та обробки продуктів, вивчили санітарно-гігієнічні норми та організацію роботи на професійній кухні, – розповідає куратор групи Світлана Клімчук. –  Окрему увагу приділялося організації роб місця та дотриманню приготування страв згідно технологічних карт. Слухачки мали унікальну можливість вивчати авторські рецепти відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, який пропонує сучасний підхід до приготування страв, використання якісних та корисних продуктів, а також поєднання традиційних і новітніх кулінарних технік.

Навчання дало слухачам впевненість у своїх силах, необхідні знання та практичні навички, що відкривають перед ними перспективи працевлаштування у сфері громадського харчування або навіть можливість започаткувати власну справу.

Слухачка Катерина Бибко нині у статусі ВПО. На Рівненщину разом з дочкою-школяркою, чоловіком і свекрухою приїхала у 2022 році, колим.Лиман, що на Донеччині, окупували вороги.  Розповідає, що свого часу вивчилася на залізничника, але за фахом не працювала.

  • Просто у нашому місті не було навчального закладу, щоб опанувати іншу професію, –

розповідає вона. – Тому 15 років працювала продавцем у продовольчому магазині. Але все життя хотіла бути кухарем, бо мені подобається готувати різні страви, або випікати щось смачненьке.

Така можливість випала, коли спеціалістЗдолбунівського управління Рівненської філії ОЦЗ запропонувалаїйопанувати омріяну професію, навчаючись за ваучером. Влаштувавшись на роботу у їдальню у Здолбунові (ФОП Шилан Н.А.), Катерина Бибко «з нуля» почала професійно навчатися кухарської справи.

  • Ми – заклад громадського харчування, – розповідає Катерина. – У нас завжди

багатолюдно, адже наші кухарі готують дуже смачно. Зараз працюю у пекарні – випікаю хліб, булочки, хачапурі, чіабату та ін. Тут дуже хороший колектив, колеги мене навчали практичних навиків, підказували, якщо щось не вдавалося. Вважаю, що мені пощастило і з роботою, і з колективом. Мрію повернутися після закінчення війни у своє рідне місто і працювати кухарем або пекарем.

А от Галина Мисько 22 роки працює кухарем у Людинському ліцеї, що знаходиться на території Висоцьої ОТГ. Проте так склалося, що підтвердження своїй професійній кваліфікації здобула тільки тепер, провчившись 3,8 місяцяна базі Рівненськогонавчально-виробничого комплексу.

  • Підготовкою залишилася дуже задоволена, – розповідає Галина. – Куратор Світлана

Клімчук одночасно була і людяною, і вимогливою. Поблажок під час навчання не було – щоразу педагог вимагала від нас максимальної уваги та старанності. Тому вважаю, що пройшла справжню професійну підготовку, яка дала мені новітні знання та навички.

Професія кухаря – це не просто робота, а справжнє мистецтво, яке приносить задоволення і тим, хто готує, і тим, хто смакує страви! Тож приходьте на навчання у Рівненський центр ПТО ДСЗ за професією «Кухар 3-го розряду», група стартуватиме 17 червня.

За більш детальною інформацією звертайтеся за тел.0800600635

ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області,

aбо за телефоном +380442449504

Перегляньте наш інший вміст

Перегляньте інші теги:

Найпопулярніші статті