Неділя, 12 Травня, 2024

«Багатий кошик» від компанії «Акріс Агро»

Компанія «АкрісАгро», яка входить до групи компаній...

Як захиститипостраждалих і покаративинних

Прокурором Вараської окружної прокуратури доведено вину 43-річного...

В Олександрії соціальні питання постійно в полі зору

Відвідавши Олександрійську сільську раду застав у кабінеті...

Як отримати радість польоту

КультураЯк отримати радість польоту

На столі у директора Тучинського ліцею Галини Переходько бачу якісь незвичні нагороди. Галина Іванівна побачила мою цікавість і з гордістю зауважила:

– Це наш учень, семикласник Олександр Пашковець зайняв 3 місяце в Канаді з авіамоделювання.

Зрозуміло, що сам юний авіамоделіст не зміг вразити фахівців своїм виробом, якщо б не мав вчителя, наставника. Знаю, що таким навчителем є Микола Юрійович Бабінський. Улюбленою справою – авіамоделюванням п. Микола займається давно. Ще пам’ятаю його, коли в Будинку піонерів (був такий заклад) навчав зацікавлених цією справою. Такий тривалий час занять технікою авіамоделізмом познайомив Миколу Юрійовича з багатьма колегами не лише в Україні, але й за кордоном. Нині він спілкується з «братами-авіамоделістами» зі США, Канади, Польщі. Такі знайомства дають можливість учням Бабінського брати участь у міжнародних змаганнях.

– В цій справі важливо мати бажання і терпіння, вміння тонко працювати з делікатним матеріалом, – розповідає пан Микола. – Лише пройшовши шлях від схем, випилювання, розуміння того, як модель запрацює, можна побачити її в небі, отримати радість польоту витвору твоїх рук і розуму.

Нині Микола Бабінський веде дві групи авіамоделістів у Тучинському ліцеї від Рівненської обласної станції юних техніків. Цінність виготовлення авіамоделей актуальна сьогодні, адже недалеко й до виготовлення безпілотних літаючих апаратів. Всі, хто пройшов і пройде школу Бабінського впритул наблизиться до вміння управляти БПЛА та дронами. Як це важливо і злободенно сьогодні.

Перегляньте наш інший вміст

Перегляньте інші теги:

Найпопулярніші статті