Неділя, 12 Травня, 2024

«Багатий кошик» від компанії «Акріс Агро»

Компанія «АкрісАгро», яка входить до групи компаній...

Як захиститипостраждалих і покаративинних

Прокурором Вараської окружної прокуратури доведено вину 43-річного...

В Олександрії соціальні питання постійно в полі зору

Відвідавши Олександрійську сільську раду застав у кабінеті...

Різдвяно-ділова зустріч голів тергромад в Олександрії

НовиниРіздвяно-ділова зустріч голів тергромад в Олександрії

Керівництво Асоціації тергромад Рівненщини вирішило своє останнє підсумкове засідання провести в Олександрійській сільській раді. Зокрема, виконавчий директор Асоціації Василь Туз та голова Асоціації Сергій Пилипчук підкреслили у своєму виступі, що в Олександрійській громаді є чого повчитися і взяти собі за приклад.

Та перш, ніж почали вивчати досвід, гостинні господарі зустріли делегацію керівників тергромад колядками та різдвяними піснеспівами. Першим в оновленому будинку культури виступив ансамбль «Криниченька», яким керує Валентина Власюк. В репертуарі нові колядки, пронизані патріотизмом та визвольною боротьбою в російсько-українській війні.

Не поступився у майстерності виконання різдвяного репертуару дитячий зразковий ансамбль «Соловейки».

А потім використали нагоду зібрати кошти на будівництво храму у селі Решуцьк місцеві колядники.

Перед самим початком засідання Асоціації слово надали заступниці директора Рівненської філії обласного центру зайнятості Світлані Ротар. Вона розповіла про можливості співпраці громад та центру зайнятості. А це і ваучери, і гранти, і громадські роботи, і численні пільги для ветеранів та ветеранок, переселенців (В одному з номерів «Рідного краю» ми розповімо детальніше, аби наші читачі могли скористатися цими можливостями).

Далі у своїй промові Василь Туз зробив короткий звіт діяльності Асоціації. Серед інших заходів були відвідини 4-х громад: Бугринської, Гощанської, Крупецької та Олександрійської. Тут вивчали досвід їхньої діяльності. Провели зустрічі з обласною владою, народними депутатами, де розглядали актуальні питання.

Асоціація активно займається волонтерством.

Не менш складніші завдання стоять перед керівниками громад і в наступному році. Особливо у світлі нового Закону про мобілізацію. Про це наголосив керівник Асоціації Сергій Пилипчук. Він ініціює зустріч найближчим часом голів місцевих громад з керівництвом обласного ТЦК та обласної військової адміністрації.

Складним питанням залишається також стосунки між місцевою владою та лісовими господарствами. Після так званої реформи в лісовій галузі, коли вся влада опинилась не в місцевих лісгоспах, а в ДП «Ліси України», навіть за гроші виписати дрова доводиться чекати у чергах. Разом з тим поліські тергромади значно втратили у сплаті податків з новоствореної структури лісового господарства.

Про структуру і діяльність Олександрійської громади розповів її очільник Олександр Гуц.

2023-й рік можна вважати успішним в господарюванні громади. Бюджет виконаний, чимало зроблено для безпеки, особливо освітніх закладів. Олександрійська громада бажана для проживання населення. Тож не дивно, що кількість населення збільшилось у порівнянні з минулим роком. Вдалося навести ділові контакти з підприємствами, які функціонують на території сільради. Пізніше учасники заходу відвідають кілька таких підприємств, які й забезпечують приплив коштів до бюджету громади.

Завершивши розповідь про діяльність громади, Олександр Гуц запросив на сцену «родзинку» галузі культури сільради дитячий зразковий духовий оркестр «Олександрія». Цим колективом керує заслужений працівник культури України Володимир Вакулін. До речі, днями пан Володимир визнаний переможцем обласного конкурсу в галузі музичного мистецтва ім. Германа Жуковського.

Гра молодого духового оркестру полонила глядачів. Після кожного номера вони не жаліли аплодисментів. І в той час не один голова тергромади трохи по-доброму позаздрив олександрійцям. Дехто пізніше заявив, що буде організовувати такі колективи в себе.

Познайомилися учасники засідання Асоціації також з керівниками та працівниками дитячого садочка та ліцею в Новолюбомирці, подивилися, як організовано укриття в разі повітряних тривог. А також відвідали деякі промислові підприємства. Зокрема, «Артбрук», завод з переробки сільгосппродукції та вапняно-силікатний завод. Саме ці виробничі одиниці і є бюджетоутворюючими у системі сплати податків.

По завершенню заходу Олександр Гуц і його команда отримали чимало позитивних слів і вдячності за науку. Враховуючи те, що тривають різдвяно-новорічні свята, було також чимало привітань. Ось такий позитивний акорд відвідин керівників тергромад Олександрійської сільської ради.

Перегляньте наш інший вміст

Перегляньте інші теги:

Найпопулярніші статті