Субота, 11 Травня, 2024

«Багатий кошик» від компанії «Акріс Агро»

Компанія «АкрісАгро», яка входить до групи компаній...

Як захиститипостраждалих і покаративинних

Прокурором Вараської окружної прокуратури доведено вину 43-річного...

В Олександрії соціальні питання постійно в полі зору

Відвідавши Олександрійську сільську раду застав у кабінеті...

Вони врятували Україну і світ

НовиниВони врятували Україну і світ

Щороку 14 грудня в Україні вшановують тих, хто ціною власного здоров’я і життя боровся з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС – найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Низку заходів провели і на Рівненщині, північна частина якої потрапила в зону радіаційного забруднення.

Зокрема, в Рівному учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, керівники області і міста, представники ДСНС і Нацполіції, військові, громадські активісти, небайдужі рівняни поклали квіти до пам’ятника Жертвам Чорнобиля, відреставрованому на прохання чорнобильців, вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання.

– Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про тих, хто віддав своє життя і здоров’я, щоб ліквідувати наслідки цієї жахливої трагедії. Якби не тисячі добровольців, масштаби аварії були б значно більшими як для України, так і для всього світу, – зазначив в.о. начальника обласної військової адміністрації Сергій Подолін.

Нагадаємо, на Рівненщині нині проживає майже 295 тисяч осіб, які мають статус потерпілих від Чорнобильської аварії, з них – 3 тисячі ліквідаторів.

У Рокитнівській територіальній громаді цей день був сповнений сумними спогадами про аварію на ЧАЕС, яка наробила багато лиха.

– Мужні і самовіддані люди, подвиг яких маємо пам’ятати завжди. Ліквідатори тієї страшної аварії ціною власного життя і здоров’я врятували Україну і весь світ. Завжди будемо пам’ятати про їх героїзм, дякувати живим і вшановувати померлих. Хай ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи. Віримо, що Україна позбудеться загарбників, які погрожують світові новою ядерною катастрофою. Віримо, що спокійне мирне життя вже зовсім скоро відчують всі українці, – сказав Рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський біля обеліску  жертвам Чорнобиля.

На Рівненській АЕС нині працює 50 учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Багато ліквідаторів перебувають на заслуженому відпочинку. Рівненські атомники схилили голови перед тими, хто віддав свої життя, зупиняючи лихо заради  майбутніх поколінь. У Вараському міському Палаці культури імені Лесі Українки до цієї дати було підготовлено тематичну програму.
У Сарненській територіальній громаді ліквідатори аварії на ЧАЕС, місцеві чиновники, представники громадськості вшанували пам’ять про тих, хто віддав свої життя і здоров’я за наше майбутнє, поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи.

Перегляньте наш інший вміст

Перегляньте інші теги:

Найпопулярніші статті