П’ятниця, 10 Травня, 2024

«Багатий кошик» від компанії «Акріс Агро»

Компанія «АкрісАгро», яка входить до групи компаній...

Як захиститипостраждалих і покаративинних

Прокурором Вараської окружної прокуратури доведено вину 43-річного...

В Олександрії соціальні питання постійно в полі зору

Відвідавши Олександрійську сільську раду застав у кабінеті...

Розбійник, злодійка і шахрай потраплять за ґрати

КриміналРозбійник, злодійка і шахрай потраплять за ґрати

Прокурором Сарненської окружної прокуратури доведено вину мешканця райцентру в розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України). Вироком Костопільського районного суду чоловікові призначено покарання у вигляді 7-ми років ув’язнення з конфіскацією майна. Зокрема, доведено, що 54–річний зловмисник, раніше вже судимий за злочини проти власності, висновків не зробив і на шлях виправлення не став. У листопаді 2020 року він за попередньою змовою ще з 2-ма особами в масках проникли до будинку пенсіонерів у Сарнах, зв’язали літнє подружжя і вкрали в них майже 90 тис. грн. Під час судового розгляду обвинувачений свою вину визнав і просив його суворо не карати, заявляючи, що напад спланував його спільник.

А Вараська окружна прокуратура визнала винною 38-річну жительку райцентру у грабежі, вчиненому повторно та в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України). Зокрема, у суді доведено, що зловмисниця влітку цього року викрала з квартири матері свого знайомого 4.500 грн. Цей злочин жінка вчинила під час воєнного стану, перебуваючи на іспитовому терміні за раніше вчинену крадіжку. Під час проведеного працівниками поліції санкціонованого обшуку частину викрадених коштів виявлено і вилучено за адресою проживання грабіжниці. Свою вину у вчиненні злочину жінка визнала. Суд визнав обвинувачену винною і, враховуючи попередній вирок, призначив їй покарання у вигляді 7 років і 1 місяця позбавлення волі.

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури жителю Рівного повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману і зловживання довірою, вчиненими за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 29-річний чоловік через телеграм-канал знайшов «роботу» шахрая. «Роботодавець» через месенджер надсилав спільнику інформацію про банківські рахунки громадян України, а завданням чоловіка було безконтактним шляхом зняти з них готівку у банкоматах і магазинах і покласти на рахунки інших підставних осіб. За це підозрюваний мав свій відсоток. Крім того, у зловмисників діяла також інша схема шахрайства – вони розсилали фішингові посилання нібито для отримання «єДопомоги». А коли люди переходили за цим посиланням – з їхніх карток зникали гроші. Наразі вже встановлено 37 потерпілих, які через такі шахрайські схеми втратили понад мільйон гривень. Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловік свою вину визнає, повідомляє пресслужба прокуратури області.

Перегляньте наш інший вміст

Перегляньте інші теги:

Найпопулярніші статті